woensdag 26 september 2012

 
Twee dagen vol kunst en druktechniek.
 
In het weekeinde van zaterdag 6 en zondag 7 oktober vindt in het kader van de maandelijkse atelierroute “BergenKunst” een aantal activiteiten plaats op het binnenplein van St. Antoniusstraat 9 te Bergen op Zoom. Maak je eigen zeefdruk of een mooi kunstwerk in verschillende druktechnieken. Ook is er de unieke gelegenheid om het kunstwerk “Making Time” van kunstenaarscollectief Krot & Co te bedienen. Het grote interactieve kunstwerk is speciaal voor deze gelegenheid eenmalig te zien in Bergen op Zoom.
 
“Making Time” was eerder dit jaar te zien in de Keukenhof en tijdens Kunstenlandschap in Lonneker bij Enschede. Het kunstwerk is opgebouwd uit een grote hoeveelheid kleurrijke kunststof vormen afkomstig van machines uit een voormalige snoepfabriek. Door middel van een bijzonder toetsenbord kunnen de bezoekers invloed uitoefenen op een continu doorlopende geluidstroom opgebouwd uit fragmenten uit heden en verleden.
 
Peter Franssen en Aagje Pel zullen de bezoekers verder meenemen in een ontdekkingsreis door de grafische technieken. Er kan een ets afgedrukt worden op de grote, zware pers in het atelier van Peter en bij Aagje kan er met verschillende stempeltechnieken aan de slag gegaan worden. Zo neem je uiteindelijk je eigen kunstwerk mee naar huis.
 
Speciale gast is Rens van den Berge van de Mesh Print Club uit Rotterdam. Hij komt met de mobiele zeefdrukbus. Bij hem kan het drukken van een zeefdruk uitgeprobeerd worden. Daarnaast is er op zaterdagmorgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een speciale workshop zeefdruk en op beide middagen kan je een eigen T-shirt bedrukken met een exclusieve print.
 
Op het binnenplein is sinds 2 jaar een aantal kunstenaars gehuisvest. Aagje Pel en Peter Franssen hebben er hun atelier. Ook kunstenaarscollectief Krot & Co heeft een mooie werkruimte in het pand “Het Centraal”. Daarnaast werken verschillende andere kunstorganisaties als de Beeldenwacht, Stenen Strofen en KidOR vanuit het “Het Centraal”. Samen met de ateliers op nummer 13 van Monique van den Hout, Petra Kwaadgras, Mart Franken, de meubel -en lijstenmakerij van Frans Dijkshoorn en ‘Galerie 13’ is er rond dit binnenplein een levendig kunstcentrum ontstaan. In ‘Galerie 13’ wordt werk van de betrokken kunstenaars getoond en ook de ateliers van Monique van den Hout en Petra Kwaadgras in hetzelfde pand staan open voor bezoek. Reden genoeg om tot actie te komen op en rond het binnenplein van atelier “Het Centraal” aan de St. Antoniusstraat te Bergen op Zoom. Beide dagen geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten