maandag 20 augustus 2012

De rode draad

Fragment eindwerk Thorbeckestraat


Op uitnodiging van het CBK West-Brabant ben ik voor het project ‘De rode draad’ een onderzoek gestart naar een kleine persoonlijke familie-geschiedenis in Oudenbosch. Begin jaren 50 hebben mijn grootouders met hun vijf kinderen enkele jaren aan de Thorbeckestraat in Oudenbosch gewoond. Het huis was toen net nieuw en was voor die tijd behoorlijk luxueus ingericht. Het was het eerste huis met een aparte doucheruimte en een gasgestookte kachel in de woonkamer.

Gelukkig is het huis tot nu toe voor sloop behouden tijdens de herstructurering van het gebied achter de basiliek. In de buitenmuur van het hoekhuis zat een raam, dit raam keek uit op het oude boerenbond gebouw (CAV coöperatieve aan- en verkoopverenigingen) aan de kade van Oudenbosch. Het raam is door latere bewoners dichtgemetseld, maar nog altijd goed zichtbaar.

Mijn familie, de verhalen, het huis, het raam, het oude boerenbondgebouw en de huidige bewoonster, die hier overigens al sinds 1972 woont, hebben mij geïnspireerd tot het maken van dit kunstwerk.

Het project De rode draad is vanaf zaterdag 8 september 2012 te zien in het Tongerlohuys, Molenstraat 2 te Roosendaal. De opening van de expositie is 14:00 uur door de voorzitter van het CBKWB, Paulus Smits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten