woensdag 16 mei 2012


Krot & Co toont kunstwerk tijdens KunstenLandschap in Lonneker

Dit kunstevenement is een tweedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker (gem. Enschede) en is verbonden met het culturele hart van Enschede. Onderweg kan men volop genieten van het fraaie Twentse coulissenlandschap, maar ook van verrassende kunstwerken, installaties en performances.

Kunstenaarscollectief Krot & Co uit Bergen op Zoom toont er zondag 27 en maandag 28 mei 2012 een grote kleurrijke installatie met als titel ‘Making Time’.

Krot & Co houdt zich bezig met installatiekunst op bijzondere plaatsen. Zo ontwierp zij onder andere de Bospoort in Bergen op Zoom en maakte zij het watersnoodmonument ‘Signalen in het landschap’ in Halsteren. In Diepenheim bouwde ze enkele jaren geleden een complete watermolen om tot bewegend kunstwerk. Dit jaar was er nog een groots Krot & Co kunstwerk te bewonderen op de Keukenhof in Lisse.

Nu verrijst tijdens KunstenLandschap in Lonneker een interactief kunstwerk opgebouwd uit een grote hoeveelheid kleurrijke kunststof vormen afkomstig uit machines van een voormalige snoepfabriek. Door middel van een bijzonder toetsenbord kunnen de bezoekers invloed uitoefenen op een continu doorlopende geluidstroom opgebouwd uit fragmenten uit heden en verleden.

Kunstenaarscollectief Krot & Co werkt vol passie en overgave aan diverse projecten vanuit het atelier ‘Het Centraal’ in het centrum van Bergen op Zoom. Vanaf 2003 richt zij de aandacht op het gezamenlijk maken van objecten en installaties.
Door de combinatie van verschillende persoonlijkheden, ideeën en specialisaties ontstaat er iets wat groter is dan de leden ooit los van elkaar hadden kunnen maken.
In 2003 ontving Krot & Co de Sakko cultuurprijs en in 2008 een vakjuryprijs tijdens Lek Art in Culemborg met het project ‘Stroombomen in het landschap’.

KunstenLandschap Lonneker (gem. Enschede), zondag 27 en maandag 28 mei 2012 van 11.00 tot 17.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten