woensdag 21 maart 2012


'Making Time' is een blikvanger op de Keukenhof.


Vanaf zaterdag, twee dagen na de officiële opening, heeft de Keukenhof in Lisse een Bergs accentje. Niet in de vorm van een tulp of een andere typische voorjaarsbloem, maar van een kunstwerk.
Het heet Making Time en is gemaakt door het zeskoppige Bergse collectief Krot & Co.


Making Time is een interactief kunstwerk, opgebouwd uit een enorme hoeveelheid kleurrijke kunststof die afkomstig is van een voormalige snoepfabriek. Door op toetsen van een soort piano te drukken kunnen bezoekers verschillende historische fragmenten horen, zoals van J.F. Kennedy.


Krot & Co bestaat uit Ron Scherpenisse, Noud Jehoel, Jan Nederveen, Aagje Pel, Peter Pel en Gerard Fransen. Het in 2003 opgerichte kunstenaarscollectief heeft al vaker installaties gemaakt in de openbare ruimte. In Bergen op Zoom bijvoorbeeld is de Bospoort van hun hand en in Halsteren staat het watersnoodmonument Signalen in het landschap.


Het gezelschap is gisteren de hele dag bezig geweest met de plaatsing van het flink uit de kluiten gewassen kunstwerk van 25 meter breed en ruim vier meter hoog. "Het staat geweldig in het landschap", vertelt Ron Scherpenisse, die schuchter bekent dat dit zijn eerste bezoek is aan het de bekende voorjaarstuin. De titel van het kunstwerk haakt aan bij de Keukenhof, zegt hij: "De Keukenhof heeft natuurlijk ook alles met tijd te maken; ze is maar twee maanden per jaar open."


(door Annelies Vlaanderen BN/De Stem 21 maart 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten